Поредната младежка инициатива с еко насоченост се проведе днес в градинките около ЖП гарата в Асеновград. В нея се включиха 11 млади хора от младежки сдружения от Асеновград и Пловдив. Организатори отново са #ЗаАсеНОВград, а към тях за пореден път се присъединиха и членове на Общинския младежки съвет в града, наравно с тях асеновградските селени зони почистиха и пловдивчани, а спомоществователи на екоакцията е „Място България“ – дългосрочна програма на сдружение „БГ Бъди активен“ за промяна на средата, в която живеем.

https://www.facebook.com/1796997933/videos/10213760114915898

Все повече стават социално активните млади хора, споделят участниците в днешното почистване и приканват хора от всички възрасти да се включват в подобни кампании, да не бъдат безразлични към средата, която ни заобикаля.

Разделени на групи те почистиха там, където всички ние ежедневно минаваме или сядаме на кратък отдих, критикуваме отпадъците около пейки и кошчета, оставени от недобросъвестни, но не ги извхвърляме в коша, защото не са наши. Почистиха и района пред самата гара – една от входните врати на Асеновград, където първата гледка на туристите, слезли от влака, е купчини остатъци от храна, кенчета от безалкохолно, фасове и др., вместо приятна, зелена и чиста гледка за „добре дошли“.

За „загрявка“ преди самото почистване, младежите проведоха кратък тийм билдинг за сплотяване на силите и повдигане на духа с няколко забавни игри.

Повече от днешната акция гледайте в емисията „Дневник“ в понеделник от 19:30 ч. по телевизия ТВ САТ КОМ и повторението ѝ от 22:00 ч..