Младите пианисти Виктория Петкова и Николай Петков от Асеновград са първенци на национални състезания – те завоюват първите места на единадесетото издание на Националния фестивал на музикалните школи, както и на XVНационален музикален конкурс „Милчо Петров”.

  От 7 години Виктория свири на пиано. Тя споделя, че оттогава свиренето поглъща нейното ежедневие и не минава ден без да седне на пианото. Този неин труд и себеотдаване се отразява в наградите, които печели тя на последните конкурси, на които участва – Виктория грабва първите места в своята възрастова група както на Националния фестивал на музикалните школи, така и на конкурса „Милчо Петров”.  Виктория сподели, че тепърва предстои да се яви на конкурс в Албена, както и на друг в град Русе, при който ако спечели първото място ще има възможността да свири във Виена със симфоничен оркестър.

   С първо място от конкурса „Милчо Петров” и специална награда от фестивала на музикалните школи се завърна и Николай Петков. Той ни разказа, че всъщност е раздвоен покрай свиренето на пиано – понякога му харесва, но понякога предпочита да има повече свободно време за игри. Въпреки това не пропусна и да отбележи, че успехите му се дължат на това, че е музикален и много талантлив.