дарение книги
дарение книги

Книги вместо цветя за сватбения си ден получава млада двойка от Асеновград. И това става така, защото самите те го предлагат на гостите. Необичайното им желание се ражда заедно с идеята да дарят книги на библиотеката в местната болница. Прекрасната идея се осъществява, а днес книгите бяха дарени на лечебното заведение.

Подготвяйки се за незабравимия си ден, в който да си кажат „да“, младото семейство Петя и Никола Капзамалови от Асеновград решават, че по-доброто решение от това да получат купища цветя на сватбата си, е вариантът гостите да подарят книга. Цветята, макар и много ценен подарък, макар дарени от сърце, са нетрайни. Една книга обаче остава за поколенията. И за да не бъдат подаръците само за тях, те решават да ги споделят с другите хора. Планът е да бъдат дарени на болницата в Асеновград, за да може престоят, особено най-малките пациенти, да бъде поне малко по-приятен.

Книги за малки и големи с произведенията на Джек Лондон, Чехов, Флобер, братя Грим, Ангел Каралийчев, Ран Босилек и още мн. други, дариха днес Петя и Никола, а от болницата им благодариха за съпричастността и ангажираността, за позитивната нагласа и действия.