В истински празник се превърна днешният първи учебен ден в асеновградското ОУ „Отец Паисий”. Общо 325 ученици, от които 40 първокласници, ще се обучават тази година в школото. Приветствено слово към учениците, учителите и родителите се отправи директорът на училището Гергана Христозова, която развълнувано подчерта празничния характер на днешния ден и допълни: „Днешният ден е празник, посветен на вечния стремеж на българина към духовност, наука и просвещение. Днес всички погледи, надежда и вяра са отправени към нашите деца – смисълът на човешкия живот и бъдещето на нацията. Те носят градивния заряд на съзиданието и новото, изпълват сърцата ни с оптимизъм и любов. Днес училище „Отец Паисий” отворя врати за своите възпитаници, готово да посрещне предизвикателствата на днешното време с екип от професионалисти, осъзнаващи обществената значимост на своята мисия.”

Поздравление на кмета на община Асеновград д-р Емил Караиванов прочете зам.-кметът инж. Мария Вълканова, а част от словото гласеше:
„Всяка година първият учебен ден е специален празник за всеки един от нас, защото е символ на почитта на българина към знанието и образованието. И всеки път ми се иска трепетът на този ден да ни съпътства дълго, да прави живота ни усмихнат и слънчев, а мечтите ни – дръзки и смели”,
Музикално-поетична програма поднесоха възпитаниците на учебното заведение.