Според източния календар 2017-та ще е годината на Червения Огнен  Петел.

Започва от 28 януари 2017 и продължава чак до 15 февруари 2018. Това е годината, в която ще трябва да работим усърдно и да бъдем търпеливи в постигането на целите си. Астролозите обясняват, че петелът е неспокойна птица,за това винаги трябва да бъдем нащрек. Независимо от войнствеността на този знак обаче 2017 г. ще донесе практически на почти всички само благоприятни промени в социалната и деловата сфера.

Червеният петел е управляван от огнен елемент и това е година на Ин. Това време трябва да бъде прекарвано в усамотение и хармония с приятелите и семейството.

Годината на огнения петел 2017 цветове: Златно, кафяво, жълто

Късметлийски числа 2017: 5, 7 и 8 (и числа, които ги съдържат. Например:57, 87)
Фраза/ Мото: „Цели се нависоко и не се отказвай“

Елемент на петела във Фън Шуй: Метал

Влияние: Ин

Часове на петела: 17:00- 19:00

Съответстващ слънчев знак в хороскопа: Дева

Години на петела: 1957, 1969, 1981, 1993

Сезон на петела: Есен

Полускъпоценни камъни: цитрин, оливин, опушен кварц, ахат, лабрадорит, малахит, планински кристал

Цветя и билки: Гладиола, петльов гребен

Посока: Юг, Югоизток

Петел: той обича да размишлява, умел е и талантлив. Хората от годината на Петела обичат да са заети с нещо и се отдават изцяло на работата си, затова дълбоко се разочароват в случай на провал. Те са малко ексцентрични и трудно се разбират с останалите. Те винаги мислят, че са прави. Много от тях са самотници и въпреки че оставят у другите впечатлението, че обичат приключенията, са по-скоро срамежливи. Тяхното настроение, както и личното им имущество, се колебаят непрекъснато. Те могат да са егоисти и да говорят прекалено прямо, но са интересни хора и могат да проявят и голяма смелост. Те са в добри отношения с хора от знака на Вола, Змията и Дракона.

1957, 1969, 1981, 1993, 2005, 2017, 2029, 2041

Тъй като елементът на Китайската 2017 година е червено, не използвайте този цвят в облеклото и аксесоарите. Червените камъни като рубин, гранат и розов топаз също е добре да бъдат избягвани. Вместо това е добре да се спрете на цветове, които се съчетават с червеното и огнения елемент. Земните цветове като кафяво и жълто са най-подходящи за всички 12 знака на китайския зодиак.

Според китайската астрология, годините на петела са известни като изпълнени с честност и ефективност. Усилената работа е ключът към постигане на успехи през 2017. Прогнозите сочат, че периодът може да бъде благоприятен за вашата кариера и финансови инвестиции. Но обмисляйте бизнес начинанията си добре, ако искате да се възползвате от най-печелившите периоди. Също така опитайте алтернативни лечебни терапии, за да държите стреса надалеч и да успеете да използвате потенциала си изцяло.

Китайският хороскоп за 2017 също прогнозира, че годината ще бъде добра за необвързаните хора да се оженят. Годината на Петела е благоприятна за брака и връзките. Ако сте омъжени, можете да планирате бременност. Професионалните отношения също ще се окажат ползотворни. Не усложнявайте нещата с прекалено мислене и анализиране. Не се отдавайте на рискови и сенчести сделки, колкото и съблазнително да звучат.Китайската астрология предвижда, че годината ще бъде отлична за хората от зодия Дракон. Представителите на Змия, Вол и Петел също ще имат чудесна година. За тези от зодия Плъх и Тигър ще бъде добра. За родените под знаците Коза, Глиган и Маймуна, тя ще бъде смесица от добро и лошо, докато представителите на зодии Заек, Кон и Куче може да се сблъскат с известни проблеми. Но стига да имате волята и да се фокусирате върху справянето с проблемите, нищо не би могло да ви попречи да постигнете целите си!