Десетки хора се събраха днес на ул. „Генерал Дандевил”в Асеновград, за да изкажат своята позиция и публично да обявят своето несъгласие с поставянето на антена на мобилен оператор върху покрива на сграда в района.   След като до Общината са подадени няколко жалби и подписка от 100 човека, живеещи в близост до въпросната сграда, те получават отговор – „Не е издадено разрешително за строеж на базова станция на посочените от вас жилищни сгради…” Това обаче не намалява техните опасения, че въпреки несъгласието им, антената ще бъде поставена. Те са уверени от домоуправителя на сградата, че на нейния покрив съвсем скоро ще бъде поставена мобилна антена. 

   В кооперацията, на която се очаква да бъде поставена антената, живеят 8 семейства. Три от тях са твърдо против това действие, но първоначално са били подведени и дори принудени да се подпишат в знак на съгласие, коментира Доника Боярова – нейните родители живеят в съседство с въпросната сграда, поради което тя взима нещата присърце. В същото време не успяхме да разберем становището на тези, които са „за” въпросната антена, тъй като, по думите на техни съседи, те са се скрили при вида на нашата камера.

  Живеещите в района са готови на всичко, за да не се стига до поставянето на подобна антена, дори и ако се наложи всеки месец да събират сумата, която ще бъде изплащана на кооперацията от мобилния оператор, споделиха те.

  Становището на Общината  за въпросния случай очаквайте утре по телевизия ТВ САТ КОМ.