ковид мерки

Областният управител Йордан Иванов свика днес Областния оперативен щаб заради  усложняващата се епидемична обстановка. На срещата стана ясно, че от понеделник в Пловдивска област влизат нови мерки. С 50% капацитет  и работно време до 23:00 ч. ще работят заведенията. Ограничения до 50%  се предвиждат и в обектите на закрито, за които има изискване за „зелен сертификат“. За игралните зали, казината, обектите за хранене и развлечения се въвежда работно време от 5:00 ч. до 23:00 ч. Без пълнолетен придружител преустановяват посещенията си в търговски обекти тип молове непълнолетните лица. Заради предстоящата ваканция, на заседанието не бяха обсъдени  конкретни мерки за училищата, но бе дадена препоръка за  учестяване  графика на обществения транспорт.

Областният управител подчерта, че на този етап  въпреки високия брой заболели от Омикрон, нивата на хоспитализациите в пловдивските болници остават същите. Ограниченията се налагат, тъй като Пловдивска област вече  влезе в етап 3 от новия план за справяне с COVID пандемията.

По информация на здравните власти в област Пловдив има 1 028 новодиагностицираните с COVID-19 лица, които са регистрирани през последното денонощие.