бившия Дом за деца, лишени от родителски грижи (ДДЛРГ) „Таньо Войвода” в Асеновград

Нови работни места за специалисти в социална услуга, която ще се реализира за първи път на територията на града, разкри Община Асеновград.

Екип от 13 служители ще работят в новия Дневен център за подкрепа на лицата с увреждания и техните семейства, включително с тежки множествени увреждания.

В центъра ще бъдат назначени  управител, психолог, трудотерапевт, по двама социални работници и рехабилитатори,  арт терапевт, шофьор, хигиенист, санитар. Само местата за медицинска сестра и логопед са все още незаети. Затова срокът за набирането им бе  удължен с още месец.

Документи за позициите може да се подават в „Информационен център“ на община Асеновград от 08:00 ч. до 17:00 ч. – от понеделник до петък.

Директорът на Дирекция “Хуманитарни дейности, проекти и сътрудничество” към община Асеновград Живка Георгиева обяви, че потребителите на услугата могат да подават своите документи от 1 декември също в Информационния център.

Различните дейности, които ще се предлагат в центъра, ще дадат възможности за компенсиране на дефицитите, вследствие на увреждането, за формиране на социални умения и за самостоятелен живот, подкрепа за включване в образователни дейности и изграждане на трудови навици. Подкрепяща среда за подобряване условията на живота и бита си ще бъдат предоставени на всички потребители, което ще улесни социализацията им и ще подобри начина им на живот в общността.

От общинска администрация припомнят, че проектът е на стойност близо 1 000 000 лева. От там информират, че подготовката на новите служители вече е стартирала, при строго спазване на противоепидемичните мерки. През следващата седмица предстои и тяхното обучение.

За целите на новия Дневен център за подкрепа се извършва цялостен ремонт на II етаж от бившия Дом за деца, лишени от родителски грижи (ДДЛРГ) „Таньо Войвода” в Асеновград.