Инвестирането в градския плувен комплекс, който от последните няколко години се стопанисва директно от община Асеновград и затова ние имаме открит ангажимент, за който съм сигурен, че в следващите години ще бъде развиван и ще напредва като инвестиционно вложение, съобщи д-р Емил Караиванов-кмет на Асеновград
След проведени процедури, там вече се извършват ремонтни дейности. С три отделни възлагания в зоната на плувния басейн общината в момента има инвестиция от общо малко над 100 000 лева /с ДДС/. Изграждат се два детски басейна в комплекса, като възлагането е на стойност 35 700 лева с ДДС., ще се изгради и нова сграда там, където ще бъдат осигурени лекарски кабинет, помещение за охрана, спасители, съблекалня и складово помещение. Първото възлагане трябва да бъде финализирано като дейност за срок от 40 дни, а второто е на два етапа: 15 дни за проект и 45 дни за самото изграждане.
От много години имаме тревоги с обезопасяването на зоната на канала около градския басейн, общината е правела възможното, макар самият канал да не е общински. Сега сме възложили извършване на основен ремонт на канала около басейна и бетониране /именно с цел обезопасяване/ на неизползваемите терени. Възлагането е за срок от 40 дни. Новият плувен сезон ще бъде открит в края на м. май, когато детските басейни ще бъдат изцяло обновени, по всички съвременни изисквания, ще има подновени съблекални и обслужващите помещения, неизползваемите до сега площи след ремонта ще увеличат възможностите за поставяне на повече шезлонги и чадъри. Ще има и детски кът с люлки и пързалки, допълни Караиванов.