Ако бъде одобрен проектът, съоръжението ще се изгради безплатно.

Община Асеновград се включи в надпреварата с още над 60 общини в страната за изграждане на атракцион на „Walltopia“ – „Adventure Hub“. Идеята за това беше дадена от граждани през електронния портал за сигнали на общинската администрация.

Съоръжението, за което кандидатства община Асеновград („Adventure Hub“), представлява атракционен комплекс, съчетаващ в себе си много и различни забавления. Той е с огромен мащаб и включва въжен парк, уред за свободно летене и детски стени за катерене, които са съчетани в красивата форма на гигантско дърво.

Теренът, който предлага община Асеновград за изграждане на съоръжението, се намира в Градския парк – непосредствено зад бившето лятно кино. Ако асеновградската общинска администрация бъде избрана от компанията, впечатляващото дърво ще се впише чудесно в естествената среда на парковото пространство и ще даде възможност на граждани и гости на града за забавление на открито.

„Walltopia“ обяви, че ще произведе, инсталира и поддържа съоръженията напълно безплатно, като търси кмет и общински съветници с визия за бъдещето на поверената им община. Конкурсът е обявен сред всички български общини и е за две съоръжения – „Adventure Hub“ и „Ролглайдер“®. Инвестицията е за над 2 000 000 лева.