Община Асеновград се включва в „Маратон на четенето 2020 г.“. В националната кампанията участва и Градска библиотека „Паисий Хилендарски”. Идеята се реализира за 15-та година от Българската библиотечно-информационна асоциация. Част от тази национална кампания бяха и „Дните на книгата” в Асеновград, които трябваше да се проведат от 02.04.20 г. до 23.04.20 г. Поради непредвидените извънредни обстоятелства планираните мероприятията се отлагат, но пък библиотечните и общинските служители се включват активно с видеа с онлайн четения от вкъщи.

„Целта е да дадем пример и да покажем, че времето на извънредно положение и социална изолация може да бъде оползотворено по възможно най-приятния и рационален начин“, посочват от община Асеновград. „Именно в този момент е особено важно да се обърнем към мъдростта на словото и книгите като източник на знание, информация и средство за общуване“, пък посочва директорът на Градската библиотека в града Милена Марковска. Всеки може да прочете откъс от свое любимо произведение – приказка, стихове, роман или друго, да се запише на видео и така да стане част от общата национална кауза. Както са казали мъдрите хора – „Капка по капка вир става“.

В онлайн четенето могат да участват деца, възрастни или цели семейства, които искат да споделят своя начин на общуване с книгата. Библиотеката в Асеновград е отправила покана за участие към популярни лица, които да представят изпълнение на свои любими произведения. Те ще бъдат споделени в YouTube канал и фейсбук страницата на културната институция.

Община Асеновград се включи в "Маратон на четенето 2020 г."

Община Асеновград се включи в "Маратон на четенето 2020 г.". Останете си вкъщи и четете за удоволствие! Не забравяйте, че може да се включите и в конкурса ни за "Най-пъстри великденски яйца" и "Най-красив козунак".

Публикувахте от Община Асеновград в Събота, 18 април 2020 г.