Общинският съвет на Асеновград ще гласува кандидатстване по проект за подпомагане образователния процес на ученици, настанени в домове за социални услуги на територията на общината.

Процедурата за безвъзмездна финансова помощ има за цел да осигури непрекъснат образователен процес на децата и младежите, които учат и са настанени в домове за социално услуги, делегирани от държавата дейност от резидентен тип и домове за деца, лишени от родителска грижа от 1 до 12 клас.

От общинска администрация съобщиха, че 21 потребители ще се възползват от програмата. Това ще бъдат деца от ЦНСТ в Асеновград и комплекса за социални услуги „Гергана“ в с. Нареченски бани. Със средствата, отпуснати по проекта, ще бъдат закупени компютри и таблети.

15 юли 2020 г. е крайният срок за подаване на документите за кандидатстване, като едно от условията е да има решение на Общинския съвет.

Финансирането ще бъде от фонд „Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика. Община Асеновград ще кандидатства за сумата от 10 хил. лв., а общата стойност на проекта е 1 млн. лв.