Детски лагер "Пашалийца""
Детски лагер "Пашалийца""

Публичен търг с явно наддаване обяви Община Асеновград за продажба на три броя поземлени имота, находящи се в селата Патриарх Евтимово, Добростан и Павелско. Еди от трите обекта е и бившият детски лагер „Пашалийца“ в местността „Старата мандра“.

Търгът и за трите общински имота е насрочен за 7 март и ще се проведе в зала 601 в Общината. При неявяване на кандидати, повторни търгове ще се проведат на 21.03.2022г.  на същото място и при същите условия, съобщават от общинска администрация.

Построеният по времето на социализма детски лагер, намиращ се на територията на община Чепеларе, някога любимо място за отдих и почивка на децата, предстои да отиде в частни ръце. ОбС в Асеновград прие най-напред промяна на характера на собствеността от публична общинска в частна общинска собственост. Половин година по-късно администрацията внесе пред Общинския съвет за разглеждане вече конкретно предложение, с конкретни финансови параметри, обосновани от оценка, извършена от лицензиран оценител. Те приеха предложената начална тръжна цена да е 331 300 лв. Депозитът за участие в търга е 150 000 лв., 10 000 лв. е стъпката на наддаване в лв., пище още в обявата на администрацията.

Инвеститорско намерение от кандидата Димитър Желев имаше заявено още миналата година, заради което бе внесено и предложението за промяна на характера на собствеността, за да може да бъде продадена.

Детски лагер "Пашалийца", снимка: Ивайло Мирчев
Детски лагер „Пашалийца“, снимка: Ивайло Мирчев