Ограничено е движението по път III-5802 Леново-Поройна, поради снегонавявания, преспи и липса на видимост, съобщиха от АПИ. По данни на Агенцията е ограничено движението и по път III-8006 Садово – Асеновград, отново поради снегонавявания.

 От Областна администрация съобщиха, че към 17.00 часа днес в Община Първомай е обявено частично бедствено положение с превантивна цел. Причината е силното снегонавяване по пътищата в общината, което предизвиква проблеми с придвижването на автомобилите.

Затворени за движение са пътищата:

 – кв. Дебър – с. Брягово – с. Искра,

 –  кв. Дебър – с. Татарево,

 – с. Бяла река – с. Буково,

 – с. Бяла река – с. Воден,

 – Татаревска чешма – с. Татарево,

 – Виница – главен път 18.

На входовете и изходите на тези пътища има патрули, които не пропускат преминаването на превозни средства, с цел избягване на бедстващи хора.

Бедственото положение и въведените временни ограничителна мерки ще са в сила до ликвидиране на последствията от снегонавяването.

 Към 12.00 часа, 07 януари 2017г. няма населени места в Област Пловдив, които са без електрозахранване. Бедстващите хора по пътя Асеновград-Първомай и Асеновград-Садово са освободени от зимния капан, а автомобилите извлечени, но в района обстановката продължава да не е подходяща за пътуване, поради силното снегонавяване и образуването на преспи. За това е желателно да не се предприемат пътувания в този район, ако не е крайно необходимо, съветват от Областна управа.