обучение в електронна среда

Учениците, обучаващи се онлайн заради отказ да се тестват веднъж седмично за COVID-19, трябва да се върнат в клас на 29 март т.г. От тази дата, според заповед на Министерството на здравеопазването, ще отпадне изследването за вируса в училищата.

В сила остават другите предпазни мерки – носенето на маска за децата от I до IV клас, в коридорите и общите помещения, както и навсякъде за по-големите ученици и за учителите, остава спазването на дистанция, проветряването и дезинфекцията. До края на извънредната епидемична обстановка отмяната на тестването онлайн ще бъде възможно само за тези ученици, които имат писмено разрешение за това. Според Закона за предучилищното и училищното образование родителите имат право по свой избор да прехвърлят децата си в електронна среда, ако са на лице здравословни или пък други уважителни причини, които трябва да бъдат удостоверени с документ. Директорът на дадено училище може да даде разрешение за онлайн обучение до 30 дни, а началникът на Регионалното управление на образованието може да разреши и по-дълъг период.

Припомняме, че още на 14 март за учениците в Асеновград бе преустановено взимането на проби в началото на учебната седмица.