Оплакванията и критиките относно автобусите на фирмаКомексмаш” зачестиха в последно време. „Комексмаш” обслужва както линиите от градския транспорт в Асеновград, така и някои от междуселищните линии в общината.

Сигнали в телевизия ТВ САТ КОМ, оплаквания в сайта на Община Асеновград и устни критики обрисуват лошите условия на пътуване в автобусите в градския транспорт. Според думи на пътници, автобусите не са годни да обслужват линиите от градския транспорт. Пътниците коментират, че автобусите са прашни и мръсни, с изпочупени врати и клатещи се стъкла, с липса на каквато и да е климатизация или вентилация и др. В жегите през последния месец е истинско изпитание да се пътува в автобусите на Пиронков, а ни вземат парите – жалват се  пътници. За пореден път се обърнахме за коментар към собственика на фирмата относно подобни оплаквания, за които не веднъж телевизия ТВ САТ КОМ е излъчвала репортажи.

В отговор на недоволството на пътниците Васил Пиронков каза, че докато пътищата ни са осеяни с дупки, каквито и автобуси да пусне, за няколко месеца ще бъдат отново разбити. Освен това самите пътници ги чупят допълнително. „Не решавам аз годни или не са автобусите, които пускам в движение по линиите на градския транспорт. Всички действащи автобуси притежават всички разрешителни от Министерството на транспорта и на всеки 6 месеца минават проверка”, обясни още Пиронков.

Поради негативното отношение на обществото към него, Васил Пиронков каза, че най-вероятно няма да се явява повече на конкурси за линиите на градския транспорт в Асеновград.При сегашните конкурсни условия не съм убеден, че друга фирма би се явила и приела тази работа, коментира още Пиронков.