Първото място за изключително вкусни зелеви сармички заема Елисавета Телистоклиева, на второ място е Стамен Делев, а Анастасия Павлова е на почетното трето място. Победителят в категорията „Лозови сармички“ е Тодор Николов. Поощрителни награди получиха Дафинка Бозукова и Марийка Петрова. Журито, което оценяваше тазгодишните кулинарни станимашки умения, беше в състав: Розалин Кръстев, Петя Иванова и Петър Киряков, а Даниела Костова беше представителят от Общината, който също даваше своята оценка.

Много на брой бяха участниците в конкурса, но парични награди и приз „Майстор на станимашки сармички“ получиха само победителите.

На площад „Акад. Николай Хайтов“, за да почетат празника на виното, присъстват десетки асеновградчани и гости на града, които също така се насладиха на кулинарни изкушения от селата Избеглии, Конуш, Бачково, Леново, както и на пенливо вино от местни винарски фирми. А в 17:00 ч. на центъра на града ще бъдат обявени и победителите в XXV конкурс „Най-добро домашно вино-реколта 2016 г.”