На 23.07.2019 г. (вторник) в Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ ще се организира конкурса „Мини Мис Библиотека“ и „Мини Мистър Библиотека“ 2019 г.
За участие в конкурса възрастта не е от значение. Не е задължително малчуганите да са участници в лятната програма „Ваканция в библиотеката“, но е желателно.
Участниците ще бъдат оценени от компетентно жури.
Един от членовете на журито ще е Таня Александрова, която беше обявена за първа подгласничка на „Мис Асеновград 2019 г.“ и Лице на публиката.
Оценяването на участниците ще бъде в три кръга: официално облекло, демонстрация на свой изявен талант (пеене, танцуване, скеч, рецитиране на стихотворение и др.), а в трети кръг на малчуганите ще бъдат задавани въпроси свързани с родния Асеновград.
Основната идея на конкурса е „да внесе повече радост в ежедневието на децата, като им дава възможност да разкрият артистичния си потенциал на голямата сцена“.
Целта е да се акцентира върху детската артистичност, уменията и обаянието.
Гостите, участниците и членовете на журито ще бъдат поздравени от талантливата и гласовита певица – Татяна Коройчева, която е представила Асеновград на десетки фестивали, конкурси, концерти, събори в страната и чужбина.
За победителите ще бъдат осигурени награди и грамоти.