Асеновград надпис

Остават два дни до края на програмата Майски културни празници- Асеновград 2022 година.

Първото събитие тази събота е от 11:30 ч. в Градския парк на Асеновград. Там ще бъде представен концерт на Музикална школа „Станимака“, с художествен ръководител Севджан Рамадан.

Отново на същото място ще се състои и концерт на Веселин Маринов. От Община Асеновград обявиха, че има промяна в часа на концерта, вместо в 18:00 ч., събитието ще стартира от 19:00 ч. При лоши метеорологични условия, концертът ще се проведе в залата на НЧ „Родолюбие“ . Празникът на Асеновград-29 май, ще започне с Празнична света литургия от 09:00 ч. в църквата „Свети Николай Чудотворец“.

В 10:00 ч. – пред паметника на цар Иван Асен II ще бъдат поднесени  цветя, а кметът на общината доктор Христо Грудев ще произнесе Празнично слово. Точно в 10:30 ч.  пред НЧ „Родолюбие“ ще се състои Церемония по издигане на националния флаг, а от 11:00 ч. в Старинното училище ще започне Церемонията по удостояване на граждани с почетни звания. Успоредно с това на сцената на градския парк от 11:30 ч. стартир концертът на Представителния духов оркестър на ВВС – Пловдив. В 12:00 ч. ще започне спектакъл с участието на фолклорни ансамбли.

От  16:00  е организирано забавления за най-малките с любими анимационни герои.

От 17:00 ч. ще аплодираме талантите на Асеновград, наградени в конкурси, фестивали, състезания и олимпиади, от 18:00 ч. е концертът на Музейната музикална школа.

В 20:00 ч. на сцената пред читалището ДФ Косара ще представи свои изпълнения, половин час по-късно започва концертът на Графа.

По традиция за финал на празничната програма ще има Празнични илюминации.