В срок за 10 години ще се даде под наем ученическия стол в асеновградската гимназия. Той е с площ 530 кв. м., като в него се включват столова, кухненски блок, санитарен възел и други помощни помещения.

За целта СУ „Свети Княз Борис I“ обявява публичен търг с явно наддаване, на основание чл. 81  от НРПУРОИ, в изпълнение на Решение на Общинския съвет – Асеновград и Заповед на заместник-кмета на Община Асеновград, оправомощен със Заповед на кмета на Община Асеновград.

Началната тръжна цена за годишен наем е 5 100 лв., стъпката на наддаване – 500 лв.
Наемната цена за обекта се актуализира съгласно чл. 29, ал. 1 от Наредбата за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество и чл. 12 на Раздел ІІ от Тарифата за цените за отдаване под наем на имоти общинска собственост в Община Асеновград.
Наемателят се задължава в двумесечен срок от подписване на договора за наем да се снабди за своя сметка, без да иска прихващане от наема, с всички необходими документи за работа на обекта.
При необходимост от ремонт и подобрения в обекта през срока на договора за наем, същите да бъдат извършени от и за сметка на наемателя, като се предадат на наемодателя след прекратяване на договора и останат негова собственост. За стойността на извършените ремонтни работи да не се иска прихващане от наема.
Наемателят се задължава да предлага в обекта асортимент от храни и напитки, отговарящи на изискванията на стандартите за ученическо хранене и да обслужва само учениците и персонала на СУ „ Свети княз Борис I” – гр. Асеновград.
Разходите за ел. енергия, вода и отопление са за сметка на наемателя, който също така се задължава да оборудва за своя сметка, без да иска прихващане от наема, кухненския блок и залата за хранене с необходимите за нормалното функциониране на обекта уреди и инвентар.
Месечната  наемна цена,която наемателят ще заплаща, представлява 1/12 от достигнатата в търга цена за годишен наем.