С много добро представяне и 7 спечелени медала (1 златен, 3 сребърни, 3 бронзови) на Държавното Първенство по  Таекуон-До ITF в Благоевград, напълно заслужено могат да се похвалят спортистите от СК „Асеновец таекуон-до клуб”. Републиканския шампионат се проведе на 15 и 16 февруари, а в него участие взеха 418 състезатели от клубове от цялата страна. Турнирът е официална квалификация за определяне на националните отбори за Европейското първенство в Прага през месец април тази година.

Републиканското, което се проведе в зала „Скаптопара“ в Благоевград през миналия уикенд, бе организирано от Българската Федерация по Таекуон-До ITF, а СК „Асеновец Таекуон-до клуб” участва с 14 състезатели: деца, юн.младша, юн.старша възраст, мъже и жени, както и двама съдии.

В първия ден на състезанието, което вървеше едновременно на три татамита и на което се състезаваха деца, мъже и жени, асеновградчани успяха да спечелят 3 медала:

Сребърен медал (второ място) грабна Виктория Атанасова в спаринг деца до 45кг.;

Бронзов медал (трето място)  спечели  Иван Велков в спаринг за  деца до 45кг.;

Бронзов медал (трето място) за Йордан Иванов – спаринг мъже до 92кг.

Втория ден се състезаваха юн. младша и юн. старша възраст, в който асеновградчани спечелиха 4 медала:

1-во място (златен медал)  взе Александър Кавалджиев в спаринг юн. старша до 69 кг.;

2-ро място (сребърен медал) грабна Иван Нейков -спаринг юн. младша до 50 кг.;

2-ро място (сребърен медал) Павел Тименов-спаринг юн.старша +75 кг.

3-то място (бронзов медал) в спаринг юн. старша до 75 кг. за  Атанас Димитров

Доволен съм от представянето на нашите състезатели, тъй като успяхме да играем 4 финала, от които един спечелихме и три загубихме, коментира треньорът Иван Манолов. Като цяло играта на нашите състезатели беше много добра и тактически добре построена, но когато състезателите са равностойни е много трудно, каза още той.

Общо спечелените медали са 7 на брой: 1 златен, 3 сребърни, 3 бронзови. Пролича опита на националните състезатели: Александър Кавалджиев, Иван Нейков и Павел Тименов, които изиграха много оспорвани финали, коментира треньорът.

След дни ще бъде ясно становището на Българска Федерация по Таекуон-до за състезателите, които ще вземат участие в националния отбор на България за предстоящото Европейско първенство, което ще се проведе в гр.Прага/Чехия в края на април.

Продължаваме с подготовката и се надяваме да спечелим медали от предстоящото Европейско първенство, сподели Манолов.