Успешно се представиха каратеките от СК „Оками Дожо” на Националното първенство по карате коикушин за мъже и жени – ката и кумите в  Стара Загора. Вицешампионка стана Веселина Чирпанлиева, бронзът завоюва Атанас Арменов, Васил Гюзелджов също направи достойно представяне, но не му достигна малко, за да стигне до призовите места.

Атанас Арменов
Васил Гюзелджов

В намален състав поради пандемията, състезанието в Стара Загора се проведе без публика, Представихме се добре. Аз съм доволен и за самото състезание мога да кажа само добри думи.”, каза треньорът на клуба сенсей Петко Чирпанлиев.

Много добра оценка за представянето на клуба и подготовката даде и вицешампионката Веси Чирпанлиева. „И трима ни се състезавахме в дисциплината ката, където се играе на точкова система и в двата кръга, т.е. всеки играе срещу всеки. В категорията има 10 човека и се състезаваме с всички. В моята категория в 1-ви кръг успях да извадя най-голям брой точки от всички и преминах във 2-ри, а там изостанах поради своя грешка. Но всяка грешка е стъпало към съвършенството, продължаваме на следващото състезание.“, каза вицешампионката.

Веси Чирпанлиева

„Следващият месец ни предстоят 2 състезания. Там ще участваме с повече състезатели. На първото, в Шумен ще имаме около към 12-на участника, то ще е на 5 и 6-ти юни. То ще е Национално първенство до 16 и 18 г. и 8 и 10 г. Следващото ще е във Велико Търново, на което ще участват 15-16 състезателя на 12 и 14-години. Подготвяме се за това. Предстои ни и международен лагер на Камчия, където ще се проведе и Световна купа за 16; 18 и U21.

Имахме 3-ма участници, които бяха в разширения състав на Националния отбор, на които единият няма да му достигнат години, въпреки, че е титулован състезател, а другите 2-ма – ще преценим. Представиха се добре на лагера, най-вероятно след състезанието, което ги чака на 5-ти и 6-ти, ще се определи дали ще участват на Световната купа. Това е голямо постижение – още на тази възраст да участват на такъв голям Форум и е много добре за нашия клуб.“, допълни още Петко Чирпанлиев.

Петко Чирпанлиев