Отново са преустановени временно тренировките на асеновградския спортен клуб по тенис на маса „Чая“. Причината е, че покривът е протекъл. Това каза за ТВ САТ КОМ председателят на клуба Георги Иванов. А защо се стигна до тук? Защо, до този момент, не е направен ремонт на залата? И защо продължават проблемите с този спорт в Асеновград, разказа пред нашата камера именно Георги Иванов.
  
Председателят на спортния клуб ни потърси, за да сподели, че залата е в състояние, в което не може да бъде използвана. Покривът капе, масите и подът са мокри, студено е, електричеството е спряно. Децата тренират в това помещение вече точно един месец. Припомняме, че залата бе предоставена безвъзмездно на клуба от Община Асеновград и от директора на Професионална гимназия „Свети Патриарх Евтимий“ Йордан Диков. И макар, само преди месец, Боряна Пашкова, която е помощник- треньор, да заяви, че ремонтът ще бъде направен за сметка на клуба, днес на въпроса ни, кой трябва да го извъри и защо до момента не е започнат такъв, самият Иванов обясни: „Тя не е много запозната с нещата и гледа да не ядосва нашите общинари, затова е казалата така.“. Следващото ни питане бе защо поне покривът не е направен, щом няма средства за друго. Георги Иванов отново не можа да отговори. Единственото, което председателят на клуб „Чая“ каза в тази връзка, е, че не може да изкара от джоба си пари за ремонт, защото ги няма. Иванов подчерта, че дори от свободната дейност не могат да се съберат средства, тъй като имало хора, които за използвали залата, но след това не си плащали. А относно спонсорите, той заяви, че членовете на Управителния съвет на клуба по тенис на маса в Асеновград не са спирали да търсят фирми, които да ги подпомогнат финансово. По думите на Иванов, поради това, обаче, че този спорт, не е много популярен, никой не изявявал желание да стане благодетел. И в този момент, интерес у нас предизвика факта, как хора, на които също им бе предоставено помещение, за което, обаче, плащат месечен наем, намериха средства и сили и само в рамките на 4 месеца я ремонтираха до неузнаваемост. Само припомняме, че това са ръководителите на спортен клуб по Шинкиокушин „Хамон“ Асеновград. Те вложиха огромен труд и близо 33 000 лева във вече обновената си зала за тренировки. Как са събрали парите ли? Средствата, освен от 4- те фирми- спонсори, са осигурени, като лично треньорите са изтеглили кредит, с който да покрият разходите.
  
В заключение ще Ви припомним също, че ежегодно спортните клубове в Асеновград получават субсидии от Общината, на базата на своите постижения и събрани точки, през изминалата година. Така, за 2013 г. клуб по спортни танци „Асеновец“ получи близо 4 000 лева. За „Хамон“ бяха отделени, 4 550 лева. За асеновградския отбор по кану- каяк- 14 400 лева, а за този, по вдигане на тежести-  около 10 000 лева. Тимът по борба „Асеновец“ получи малко повече от 4 000 лева. Шахматният клуб- близо 5 500 лева. Волейболният отбор на Кръстьо Момичилов и тимът по таекуон- до „Асеновец“ бяха субсидирани с около 6 000 лева, а „Тангра“- с 1 070 лева. Клубът по ловна стрелба получи около 1 300 лева, а този, по кик- бокс- близо 2 000 лева. На клуба по тенис на корт бяха дадени около 1 400 лева, а на спортен клуб по тенис на маса „Чая“- 4 760 лева. И тъй като, последният няма да получи субсидии за 2014 г., Георги Иванов съобщи, че е изпратил молба до заместник- кмета на Асеновград инженер Вълканова. Чрез нея той моли за отпускане на средства, които да бъдат използвани за състезанията и за подготовката на отбора. В заключение, председателят на „Чая“ заяви, че като крайна мярка, дори обмисля да закрие клуба. И ако до юли или август, тази година, не се подобрят нещата, той бе категоричен, че наистина ще го направи.
  
Няма да се задълбочаваме в повече подробности, а само ще подчертаем, че след този случай, отново се потвърждава поговорката „Който има желание намира и начин, а останалите просто търсят оправдание!“. А какво ще се случва, от тук нататък със спортен клуб по тенис на маса „Чая“, нашият екип ще продължава да следи.