В  навечерието на Деня на народните будители по идея на Съюза на творците в Асеновград беше органзирана изложба на асеновградски майстори на четката. Изложбата беше открита в изложбената зала на старата Община от председателя на Съюза на творците Атанас Москов, а за авторите на творбите припомни на присъстващите изкуствоведа Светла Москова. Освен за творци на изобразителното изкуство, изложбата припомни със снимков материал и книги и за творци-будители от Асеновград, отдали живота си на музикалното, литературно, театрално и цирково изкуство.

Приветствие към асеновградските творци поднесоха зам.-кметът на община Асеновград инж. Мария Вълканова и архиерейският наместник свещеноиконом Йордан Георгиев.

От името на колектива на НЧ „Родолюбие-1873” бе връчен поздравителен адрес на председателя на Съюза на творците в Асеновград Атанас Москов, доайен на художниците в града.

Асеновградските творци бяха поздравени с „Многая лета” от хор „Родопски звуци” при туристическо дружество „Безово” и с китка родопски песни, изпълнени от младите таланти на сдружение „Детска песен – Надежда Хвойнева”.