Резултатите от последното Държавно първенство по кикбокс, стил лайт контакт, което се проведе в град Шумен, донесе на нашите момчета пет медала – един златен и четири бронзови, сподели старши треньорът на състезателите по кикбокс Динчо Чобанов.
Първенството се проведе на 31 март, 1 и 2 април. Участие взеха над 500 състезатели от повече от 50 клуба. Нашите момчета се завърнаха без контузии, разказва още треньорът.
Златният медал от Държавното първенство е на Венцислав Панжилов, който е на 17 г., а с бронз са закичени момчетата Иван Желязков на 18 г., Петко Ваклушев на 19 г., Окан Мехмед на 16 г.и Димитър Инджов на 17 г.
Успехите на момчетата са плод на много работа, умения, подготовка, всеотдайност, упоритост и доверие между нас, сподели техният старши треньор.
Чобанов допълни, че избира това направление на кикбокса за своите състезатели, защото този спорт е най-близък до реалния бой и е с най-малко възможности за контузии. Помощникът, който също е допринесъл много за успехите на асеновградските момчета, е треньорът Христо Манолов.