Милена Костова е родена  Асеновград, в семейството на Даниела и Ангел Костови.Занимава се с музика още от детските си годни.Въпреки младостта си може да се похвали със завиден професионален опит и успехи.Най-новият й успех е спечелването на голямата награда на слушателите на 47-мото издание на конкурса на БНР  „Златна пролет” на 12 април т. г. с песента „Едно начало”.Песента е  по музика и аранжимент на Ефтим Чакъров / също от Асеновград/ и текст на Милена Костова по идея на Радомира Михова.За Милена и нейният екип това е най-хубавата и желана от всеки артист награда. Самото участие в този конкурс младата певица определя като „ прекрасно преживяване”, „трамплин в музикалната кариера”…За първи път в песента „Едно начало” Милена се изявява и като текстописец. Доволна е от работата си и смята наред с пеенето да продължи да пише и тексове.

След  дълги години работа в чужбина, Милена Костова е решила да се установи вече  в България.Сега работи върху първия си студиен албум, който скоро трябва да е на пазара.

По повод наближаването на Великден младата талантлива певица пожела на зрителите на ТВ САТ КОМ да бъдат здрави, добри един към друг и да се обичат.”Нека наближаващият Великден да бъде едно светло начало в живота на всички хора”, каза още Милена.