Георги Господинов е един от най-популярните и превеждани български автори през последния четвърт век. Автор на стихосбирките „Лапидариум“, „Черешата на един народ“, „Писма до Гаустин“ и „Балади и разпади“. Най-известен е обаче с прозата си – „Естествен роман“ има 9 издания на български, превеждан е на 21 езика, сред които френски, английски, немски, испански, италиански, датски, чешки. А романът му „Физика на тъгата“ се превърна в литературно събитие. Носител е на националната литературна награда „Христо Г. Данов“ и финалист на 4 европейски награди.
Изключително голяма популярност придобива разказът на Господинов „Сляпата Вайша“, след като едноименният филм на Теодор Ушев бе сред петте номинации за „Оскар“ в категорията за късометражни анимации и спечели редица отличия от едни от най-големите световни кинофестивали.
Георги Господинов е един наистина успешен писател и същевременно земен, комуникативен, сензитивен към хората и света.

Срещата с писателят Георги Господинов се състоя в Градската библиотека на Асеновград и премина при голям интерес сред многобройната аудитория.
Авторът беше представен от филоложката Цветелина Драганова от Пловдив. Творческата вечер премина под формата на диалог- между Драганова и Господинов и с отзиви от присъстващите. В представянето на твореца се включи и неговата дъщеря Рая.

Бяха прочетени и откъси от творби на писателя.
В края на срещата Георги Господинов раздаде автографи на многобройните си фенове.