Роднини, приятели и съмишленици на Атанас Кръстев, по-известен като Начо Културата, почетоха неговата памет в Градската библиотека „Паисий Хилендарски“ в Асеновград. Пред всички тях  Димитър Райчев представи възпоменателен сборник, посветен на видния общественик и културен деец, а спомени за Начо Културата разказа Иван Шишков, негов родственик. В разговор е екипа на ТВ САТ КОМ Иван Шишков подчерта, че въпреки да е посветил целия си живот на изграждането на забележителния облик на Стария Пловдив, Начо Кулурата никога не е забравял, че е родом от Асеновград.

Атанас Кръстев – Начо Културата е роден на 17.09.1922 год. в гр. Асеновград. Дипломира се задочно в юридическия факултет в София.
През 1954 год. започва работа в Пловдивската община като инспектор в отдел „Наука, изкуство и култура” – отдел свързан с управлението на Стария град, музеите в него, художествената галерия и групата на пловдивските художници.
От този момент уникалният комплекс става част от живота на човека наричан с любов от мнозина „Кмета на Стария Пловдив”.
През 1969 год. Атанас Кръстев създава и до 1986 год. ръководи Управление „Старинен Пловдив”. През този период с много ентусиазъм, стъпка по стъпка, се възстановява и развива архитектурно – историческият резерват.
За тези 32 години до неговото пенсиониране се реставрират около 130 значими паметници на културата в Стария Пловдив, в областта на археологията и възрожденско жилищната и култова архитектура от национално и местно значение.
Атанас Кръстев е основният инициатор и радетел за разкриването, реставрирането и реконструкцията на Античния театър и Римския стадион.
Той е автор и организатор на националните камерни есенни изложби в Стария град, които стават ежегодни от 1970 год. Особено се гордее с изграждането на постоянните експозиции – музеи на забележителните български художници – Златю Бояджиев и Георги Божилов – Слона.
По негово време и благодарение на личното му участие, през 1979 год. Старият Пловдив е удостоен с Международната награда на Юнеско – златен медал – за изключителни заслуги по опазването и съхранението на европейската строителна култура.
За особени заслуги в областта на културата Атанас Кръстев е удостоен със звание „Заслужил деятел на културата” през 1974 год., орден „Кирил и Методий” I-ва степен и орден „Стара планина”.
Почетен гражданин е на град Пловдив.
Умира през 2003 година.