Почина 16-годишниятСинан от Асеновград, който страдаше от онкологично заболяване и за когото през декември бяха организирани редица благотворителни събития. Директорът на ПГ „Цар Иван Асен Втори Йордан Диков, където учеше момчето, съобщи за ТВ САТ КОМ, че той е починал през нощта, а в следобедните часове близки, роднини и приятели ще го изпратят в последния му земен път. „Много е тежко и много страдаме. Съученици и учители на Синан са при семейството му, за да ги подкрепят в така тежкия момент. След неуспешно лечение в Испания, където след извършени прегледи и интервенции, посъветвали момчето да потърси други алтернативи за лечение, Синан се завърна в България, но явно времето не му стигна да пребори тежкото заболяване”, коментира опечален Диков.

Синан страдаше от Остеосарком на лява предмишница, а едната му ръка беше ампутирана, за да се избегнат метастази. Момчето обаче получи разсейки на белия дроб. Прави редица химиотерапии, но резултатите не бе бяха обнадеждаващи. На Синан беше препоръчано да замине на лечение в чужбина, а за да бъде събрана необходимата сума от 80 хил. евро в продължение на няколко седмици в Асеновград бяха реализирани десетки благотворителни събития.

Когато обаче Господ е решил да прибере при себе си един ангел, всички сме безсилни. Вярваме, че вечно усмихнатият Синан сега е на едно по-добро място.

Екипът на ТВ САТ КОМ  изказва своите най-искрени съболезнования на семейството и близките на усмихнатия ангел.