Снимка: Бачковски Ставропигиален Манастир "Успение на Пресвета Богородица"

С благословението на Светейшия Български патриарх Неофит и на Св. Синод на БПЦ, на 10.04.2021г. Бачковската ставропигиална света обител се сподоби с ново чадо. В манастирското братство встъпи свещеноиконом Виктор Нешев, съобщиха на своята страница в социалната мрежа от Бачковския манастир.
Чинът на пострижението бе извършен в съборната църква на манастира от игумена на обителта – Велички епископ Сионий, в присъствието на братята на Бачковския манастир, дошлите специално за пострижението братя на Троянската обител – йеромонах Стефан и йеродякон Елисей и много вярващи християни, пожелали да споделят духовната радост от „сватбата с небето” на отец Виктор.
В притвора на храма, отец Виктор бе взет под мантия от духовния му старец, йеромонах Макарий, игумен на Неделишкия манастир „Св. Атанасий”, Софийска епархия. Името в монашество на о.Виктор ще бъде Назарий.
За досегашния си престой в манастира, бившият вече о. Виктор и настоящ йеромонах Назарий, засвидетелствува себе си като благочестив и христолюбив брат в Христа, предан на богослужението и внимателен в общението с братята, служителите и поклонниците на манастира.
В напътственото си слово към новопостригания брат, епископ Сионий му пожела твърдост и непреклонност в избрания път на изпитания и духовна бран, преуспяване в смирението, „венец на монаха”- по думите на св. Макарий, и най-силно оръжие срещу козните на нечестивия, в изкачването на Лествицата към небесните селения на нашия Господ, Иисус Христос!
С материали от  FB  страницата на Бачковски Ставропигиален манастир „Успение на Пресвета Богородица“.