Христо Георгиев е онзи тип творци за които са валидни думите : „Аз не живея, аз горя !”. Христо Георгиев е активен участник в културния живот на Асеновград, носител на почетното звание „Достоен асеновградчанин”, 2016. Започва да твори активно от 1999 година и от тогава до сега има издадени 6 поетични книги, като на особено голям успех се радват неговите афоризми „Законите на Мърфи”. 363 от тях са прочетени в предаването „Рано в неделя” на националното радио.

    На 24 ноември Христо Георгиев събра десетки асеновградчани в Градската библиотека „П.Хилендарски”, за да сподели с тях най-новата си книжна творба „ Избрано творчество”. Премиерата се реализира във връзка с 80-годишния юбилей на автора.

   Христо Георгиев беше представен от директора на Градската библиотека Милена Марковска, а литературен обзор на творчеството му беше направен от д-р Димитър Атанасов.

   Стихове и афоризми от книгата прочетоха нейния автор, а така също и Мария Ковачева и Фани Йорданова.

   Поздрав към поета-юбиляр поднесоха Йордан Кожухаров от ЛК”Орфей” при НЧ”Св.преп.П.Хилендарски” и Даниела Костова, гл.експерт „Култура” в община Асеновград.

   Присъстващите на творческата вечер също бяха поздравени- от Христо Георгиев и негови приятели с китка популярни шлагери, което повиши още повече настроението в залата , създаде задушевност и породи незабравими преживявания.