56 водачи, които са говорели по мобилния си телефон докато шофират. Това са констатирали служителите на реда по време на засиления контрол по пътищата. Според ЗДвП на водачите е позволено да използват мобилни апарати по време на движение, само ако разговорите се извършват с помощта на устройство, позволяващо това да става без участието на ръцете. Санкцията за подобно нарушение е глоба от 50 лв и отнемане на 6 контролни точки.

При проверките са съставени и три акта за управление на МПС от водачи, които не са били правоспособни. В 52 от случаите са констатирани шофьори, седнали зад волана, без да поставят колан. 8 са водачите преминали на червен сигнал на светофарната уредба.

Близо 50 са актовете за извършени други нарушения по ЗДвП, като само в 2 от случаите превозните средства са били без задължителната застраховка гражданска отговорност. На водачи на МПС са наложени 118 глоби с фиш за неспазване на пътни знаци и извършване на неправилни маневри. 28 са автомобилите по които са констатирани различни технически неизправности, но въпреки това са били използвани като транспортно средство от своите водачи. 49 от проверените шофьори са били с нередовни пътни документи.