С 2 лева на квадратен метър да бъде намалена таксата за наем на обекти в Търговски център Асеновград. Това предложение е отправено от градската управа към Общинския съвет. По този начин има възможност този център да възвърне своето значение, като място за осъществяване на търговия на територията на града. Това каза пред медии днес кметът на Асеновград доктор Емил Караиванов.
   Общото предложение е за намаляване на таксите от 3- те зони в Търговския център. До момента, в 1- ва, наемната цена за обект е 22 лева на квадратен метър. Във 2- ра зона е 18 лева, а в 3- та- 15 лева. Предложението е обектите в различните зони да бъдат отдавани съответно за 20 лева, 16 лева и 13,50 лева за квадратен метър. Например, ако цената за наем на един обект с квадратура 9,30 квадрата до момента е била 2 191 лева, то след промяната тя ще бъде 1 992 лева. За по- голям обект, с обща площ 18,97 квадратни метра, пък, от 4 480 лева, наемът ще стане 4 000 лева.
   Помещенията в Търговски център Асеновград са общо 84. Свободни, без сключени договори за наем, към настоящия момент, са 29. Някои от тях са в лошо състояние. Затова и няма сключени договори за тези обекти. Направени са анализи за останалите. Установено е, че предлаганата услуга не е достатъчно конкурентноспособна. „Затова ние сме готови да направим един жест към търговците, с идеята, в периода на криза, да предложим малко по- ниски наемни цени.“, заяви кметът Караиванов. Остава общинските съветници да дадат своето мнение за отправеното предложение.