На 11 февруари , с първа книжна поетична творба се представи пред асеновградска публика местната поетеса Румяна Златилова.

Румяна е детска учителка по професия.Родена е на 9-ти юли 1963 година в Стара Загора.Именно там- в града на липите , тя отваря сърцето си за поезия.Започва да пише още като ученичка и печели не един поетичен конкурс.Любовта към поетичното творчество не секва и до ден днешен.Скромна по характер и с голям талант, Румяна Златилова пише своите стихове с много чувство и с поетична вещина, давайки израз на вътрешното си усещане за семейството, приятелството, любовта, природата, живота. През 2015-то година Румяна е наградена за най-добър асеновградски автор в Националния поетичен конкурс „Наздравица за любовта”, а година по-късно издава и първата си стихосбирка „Къща от думи „.

  По думите на Румяна Златилова, хората , оказали й голяма подкрепа за издаване на стихосбирката , са нейните колежки-приятелката Емилия Костова и поетесата Мариана Дафчева.

      Премиерата на „Къща от думи” се състоя в камерната зала на НЧ”Родолюбие- 1873”. Поетесата беше представена от Мариана Дафчева- редактор на книгата, а стихове от литературната творба четоха Роси Стойкова и Катерина Чобанова.Пред присъстващите на литературното събитие бяха изпяти и песни по стихове на Румяна Златилова.