Асеновград  се превърна за ден в център на танца и красотата.  Републиканско лично спортно първенство по спортни танци, Национален турнир  Купа Асеновград  2016 и турнир „Изгряващи звезди”  се проведоха в  спортна зала „Асеновец” в  града.  Танцовият маратон бе организиран от КСТ”Асеновец”, Българска федерация по спортни танци и Община Асеновград.

  Над 250 танцови двойки от различни клубове от цялата страна се състезаваха на Републиканското лично спортно първенство за призовите места в отделните състезателни класове.  Танцовата двойка Дамян Новаков – Петя Василева от КСТ”Асеновец”  се окичи със златни медали, след като се класира на първо място в клас  13Е. Гавраил Шодов и Мария Колева представиха асеновградския клуб достойно в клас 13D, те спечелиха бронзовите медали. В клас 18С+С  в битката за призовите места се включи танцовата двойка Мариян Каракиев-Радина Нейкова. И двамата дадоха всичко от себе си, танцуваха прекрасно и се класираха на финал, където заеха четвърто място.

  В турнир „Изгряващи звезди” участваха над 300 състезатели от цяла България, имаше танцьори и от Турция.  КСТ”Асеновец”  бе представен от над 20 двойки и момичета, които танцуваха соло. Всички те бяха класирани на първо, второ или трето място и получиха медали, грамоти, както и предметни награди. В рамките на турнир ”Изгряващи звезди” се проведе и надпревара за формации. Асеновградските формации, които взеха участие, се представиха отлично и се класираха на призови места.

  В Националния турнир Купа Асеновград 2016 танцовите двойки се състезаваха  не по състезателен клас, а в категории Деца, Юноши и Младежи и танцови двойки над 19 години. Димитър Самаров и Велислава Костадинова представиха асеновградския клуб в категорията на децата. При юношите се състезаваха танцовите двойки Дамян Новаков- Петя Василева и Гавраил Шодов-Мария Колева. Талантливите възпитаници на КСТ”Асеновец”  танцуваха прекрасно, но поради силната конкуренция от танцови двойки от по-високи състезателни класове, не успяха да се класират на финал. Безапелационно първо място и купа Асеновец спечелиха, в категория Младежи и танцови двойки над 19 години, Трифон Парушев  и Киара Джирети. Танцовата двойка тренира в Италия, но се състезава за КСТ”Асеновец”. Специално за турнира Трифон и Киара бяха подготвили забележителна шоу програма.

  След края от танцовите  турнири в Асеновград,  Дойка Апостолова- управител на КСТ”Асеновец” и треньор, сподели, че е много доволна от представянето  на своите възпитаници, както и от участието на Трифон и Киара. Тя благодари на БФСТ, на Община Асеновград, на  всички спонсори, които подкрепиха финансово  състезанията, както и на родителите,  които се включиха в организацията  им. Подробен запис на Републиканското лично отборно първенство по спортни танци в Асеновград очаквайте в края на тази седмица, а от Националния турнир Купа Асеновград  в края на следващата в програмата на телевизия ТВ САТ КОМ. Кратки репортажи можете да видите в емисия „Дневник” от 18-ти април 2016 година  на следния линк: http://tvsatcom.bg/shows/item/10588-%D0%B4%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D0%BD%D0%B8%D0%BA-18-04-2016