С благотворителен базар във фоайето на Народно читалище „Родолюбие” вчера бе поставено началото на инициативата „Цветни и приятели”. Сладки, дрешки, книжки и други предмети бяха изложени за продажба с цел събиране на средства за лечението на Люси. Всеки имаше възможност да закупи и значка със сърчице на стойност 2 лв., за да присъства и на основната част от мероприятието, а именно концертът в зрителната зала в читалището. На сцената се изявиха редица танцови състави, местни формации, ученици и др. Бяха представени музикални изпълнения и стихове, неслучайно посветени на учителя, тъй като Люси е обичан и уважаван преподавател в ПГ „Цар Иван Асен II”.  

  Специален гост на концерта бе народната певица Ваня Вълкова, която поздрави всички присъстващи и пожела на Люси най-вече здраве.  В края на концерта и самата Люси се качи на сцената, за да изкаже своята благодарност към всички, които я подкрепят в нейната борба с болестта. Със сълзи на очи тя определи инициативата  като празник на душата.

 Общата събрана сума от благотворителния базар и концерта е 1300 лв., съобщиха от ръководството на ПГ „Цар Иван Асен II”.

  Целия концерт гледайте през следващите дни по телевизия ТВ САТ КОМ.