Кандидат да закупи общински терен в центъра на село Мостово, ведно с имота, построен в него – бившата здравна служба в селото, е подал заявление за намерението до кметския наместник в селото, а той от своя страна е внесъл докладна записка до ОбС Асеновград. В нея кметският наместник, Райчо Тютюнджиев предлага бившата здравна служба да бъде продадена чрез публичен търг с явно наддаване, тъй като не се използва, руши се, от 2014 г. в нея няма лекарска практика, а кметството не е в състояние да я поддържа. Кандидат купувачът, Ромео Чотров, е изявил желание да я ползва за жилищни нужди, както пише в долкадната записка.

Сградата се намира на ул.“Христо Ботев“ в Мостово, двуетажна е, като площта на целият имот е 220 кв.м. Строена е през 1968 г., според надпис на самата сграда. Имотът е включен в Годишната програма за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост през 2021 г.

Началната тръжна цена, определена за имота е 5500 лв. (без ДДС). Същата, пише още в докладната, не е по-ниска от данъчната му оценка в размер на 1941.50 (499.30 лв. земя и 1442.20 сграда).

Съгласно чл. 41, ал. 2 от Закона за общинската собственост и чл.37 ал.1 от Наредбата за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество, разпоредителни сделки с имоти – общинска собственост, се извършват по пазарни цени, но не по-ниски от данъчните им оценки. Пазарните цени на имотите и вещните права се определят от Общинския съвет.