Въведена е промяна в разписанието на междуселищния автобусен транспорт по направлението Асеновград-Пловдив, съобщиха от общинската автогара.

На обявеното разписание към днешна дата става ясно, че почти на половина са редуцирани възможните часове за пътуване по линията Асеновград-Пловдив. Първият заминаващ автобус за Пловдив на този етап е в 7:20 ч., отпада превозът в 6:50 ч. Следващият автобус е в 7.50 ч., а последният вариант за пътуване до Пловдив от автогарата в Асеновград е точно в 19:20 ч.

Отпада варианта да ползвате превоз в 20:20 ч. Променено е и разписанието на автобусите през почивните дни, като през неделния ден възможностите за пътуване до Пловдив също са наполовина по-малко от съботния ден. Съответно промяна касае и заминаващите автобуси от Пловдив за Асеновград.

От градска управа информират, че по линията Асеновград-Пловдив има сключени договори с превозвачи и от двете общини-Пловдив и Асеновград. От там съобщиха, че в понеделник ще бъде извършена проверка дали променените маршрути отговарят на споразумението, което нашата община е сключила с превозвачите, за резултатите от която ще ви съобщим своевременно, както и ако има настъпила актуализация на графика по горепосоченият маршрут.