инж. Стоян Димиитров, зам.-кмет община Асеновград
инж. Стоян Димиитров, зам.-кмет община Асеновград

За близо 280 000 лв. от общинската хазна жителите на квартал 207 в Асеновград, по-известен като „блоковете зад „Снежанка“, ще се радват на зелено кътче с пейки и беседки, на обособени паркоместа в оформен междублоков паркинг. Това обеща зам.-кметът по строителството по време на днешния оглед на района.

А в него вече кипи ремонтна дейност, багери прокопават канали за дъждоприемната канализация, с която стартира обновяването на пространството между блоковете. Цялостната сума, в която влизат беседки, парковата архитектура, кошчета и др. възлиза около 280 000 лв. Към момента сумата, която Общината е отпуснала за ремонта е близо 130 000 лв. В следващата бюджетна година ще бъде отпусната и разликата, обясни зам.-кметът Димитров.

„В момента Общината има амбицията тази бюджетна година да направи дъждоприемната канализация, която е голям проблем, да направи насипите и алеите. В следващата бюджетна година ще се направят тротоарните пространства, зелените площи, съответната растителност и парковата архитектура, към която има предвидени и две беседки в проекта.

Дългоочаквано е това нещо. Доста години хората чакаха районът да се облагороди, да напомним, че това е самият център на града.“, коментира Димитров.

Инж. Димитров каза още, че не е вярна информацията, разпространявана от граждани, че Общината ще събира пари от паркоместата. Те ще бъдат свободни, категоричен е той, ще се ползват безплатно от всички жители. „Това не е синя зона. Гаражите също ще бъдат запазени, има възможност за монтаж и на още три гаражни клетки по схемата. Идеята е максимално да се съобразим с комфорта на живота на живущите тук.“ каза още той.