Днес бе второто заседание по делото на асеновградчанката Камелия Чернева. Тя претендира за близо 60 хил. лв. лв. обезщетение за вредите, които здравното министерство й е нанесло с бездействието си, с оглед липсата на Клинична пътека за рядката болест муковисцидоза.

  Няколко свидетели бяха призовани по делото днес – главно близки и приятели на Камелия, които са били до нея в най-трудните й моменти. Тя бе определена от тях като невероятна личност и изключително съвестна в обучението си за медицинска сестра. Тя кандидатства и „Медицина”, но заради влошеното си здравословно състояние се налага да прекъсне. От разказите на приятелите и близките й стана ясно, че е имало момент, в който Камелия е била срината психически, опасявайки се, че няма да може да заплати лечението си и няма надежда за живота й. Ето защо преподаватели и нейни състуденти се наемат да събират средства, за да може младата жена да закупи нужните й лекарства.

  В крайна сметка, след като всички свидетели бяха разпитани,главният юристконсулт на МЗ Нели Петрова поиска от Съда да представи допълнително въпроси за допускане на съдебно-медицинска експертиза. Съдът прие искането и даде 10 дневен срок и на двете страни да формулират писмено своите молби, по които заяви,че ще се произнесе в закрито заседание. Открито, страните ще се срещнат отново на 6 октомври.