„Областна администрация Пловдив успя да договори трета и шеста палата в Международния панаир за парламентарните избори на 2 октомври“ – това съобщават от Областна администрация-Пловдив. Двете палати трябва да бъдат освободени по-рано от фирмите-изложителки на техническия панаир, за които иначе крайният срок за ползване на палатите изтичаше след датата на изборите. 

С председателите на 16-та и 17-та РИК (за Пловдив-град и за област Пловдив) е постигнато съгласие, че вариантът да се използват панаирните палати е най-добрият и ще бъдат осигурени оптимални условия за работа на двете районни комисии и на членовете на секционните комиси в нощта на вота, посочва областният управител на Пловдив Ангел Стоев.

„По време на кръглата маса за провеждане на честни и демократични избори, която бе инициирана от директора на ОД на МВР- Пловдив ст. комисар Димитър Балев, представителите на представените политически сили и институциите също подчертаха, че територията на панаира е най-подходящото място от гледна точка на добрата организация. Другите варианти – зала „Строител“ и „Олимпиада“ – бяха определени като възможни, но се отчетоха някои технически проблеми, които могат да възникнат“, допълва областният управител.

Припомня се, че единствено в пловдивска област има два многомандатни избирателни района – 16-ти и 17-ти МИР. Това малко или много усложнява подготовката на вота и разбира се осигуряването на подходящи помещения за представителите на общо почти 1000 секционни избирателни комисии (459 СИК за 16 РИК и 522 СИК в 17 РИК).