Голям пожар се разрази днес във фабрика за преработка на плодове в с. Катуница. За минути всички работници бяха евакуирани, което е и причината да няма пострадали или обгазени хора. На място пристигнаха 8 екипа на пожарната, полицейски патрули, спешна помощ, както и специалисти за измерване на вредните емисии във въздуха.
Черни облаци дим се издигаха в продължение на часове над мястото на пожара. Миризмата на пластмаса се усещаше на километри. Десетки хора, служители на предприятието и живеещи наблизо се бяха струпали в района на безопасно разстояние.
Служители на фабриката коментираха, че многократно са проигравали подобна ситуация и са знаели как да реагират.

Фабриката бе обвита в дим дълго време, но огнеборците успяха да локализират пожара сравнително бързо, въпреки тежките условия на работа и липсата на видимост. Наложило се е да бъде ползвана и автомеханична стълба. Причините за пожара и размерът на нанесените щети все още се изясняват. Но по първоначални данни пламъците тръгват от едно от помещенията при товаро- разтоварна дейност.

Кметът на с. Катуница Красимир Юруков през цялото време бе на мястото на пожара. Той заяви, че по време на кампания във фабриката работят около 600 човека, към момента те са 250, а на смяна са стотина души, колкото се наложи да бъдат евакуирани при днешния инцидент.

Повече за пожара гледайте тази вечер в новинарската ни емисия от 19:30 и 22 часа.