Районен съд-Пловдив наложи наказание от 1 година лишаване от свобода условно, с изпитателен срок от 3 години, на 51-годишна жена, присвоила значителна сума пари, работейки в банкова институция. В рамките на 4 години – от март 2020 г. до април 2024 г., в качеството си на длъжностно лице – касиер във финансов център на банка, жената подменяла истински 100-левови купюри с банкноти със зелени хартиени листчета. Така тя присвоила пари в общ размер от 144 200 лева, собственост на банката.

„Парите са й били поверени в качеството й на длъжностно лице да ги пази и управлява. Длъжностното присвояване е в големи размери“, заявяват от Районна прокуратура-Пловдив, по чието досъдебно производство е осъдена служителката, която е признала вината си.

До приключване на съдебното следствие в първоинстанционния съд присвоените пари са били възстановени напълно, добавят още от прокуратурата с уточнението, че наказанието на касиерката е наложено след споразумение, одобрено от Районен съд-Пловдив. Определението на съда е окончателно.