Колоритно бе отбелязан празникът Трифон Зарезан и тази година в с. Избеглии. В съботния ден винари, лозари, любители на виното, жители на селото и специални гости се събраха край лозовия масив, в който всеки избеглиец има точно по един декар лозя. И този път празникът тук бе двоен – освен Денят, посветен на виното, на 1-ви февруари тук бе почетен и празникът на пчеларя. Присъстващите бяха посрещнати и почерпени с пита. Разбира се, както е по традиция, първо бе прочетена молитва за плодородие, след което бе извършен водосвет за здраве и се пристъпи към може би най-важния момент – зарязването на лозите.

След ритуала по зарязването, на лозовия масив се изви кръшно българско хоро. Празникът продължи на центъра в селото, където за всички имаше безплатно вино и мезета на скара. Бе подготвена и специална програма.

Тази година за титлата най-добро Избеглийско вино се бориха 19 майстори, за най-добра избеглийска ракия – 23-ма и за най-хубав мед, произведен в с. Избеглии – 9. Победителите бяха наградени навръх Трифон Зарезан. Самият кмет на селото Йордан Райчев също бе отличен – той спечели второ място в конкурса за най-добра избеглийска ракия.