Над 130 деца участваха в юбилейния концерт на вокална група „Пеещите котенца“ по повод 20 години от създаването й. Талантливите малчугани изпълниха 15 песни, чийто автор е основателят на формацията Невена Кючукова, която повече от 40 години работи с деца и твори за тях. Освен „Пеещите котенца“ на сцената в Дома на културата излязоха и възпитаници на детските градини „Захарно петле“, „Таня Савичева“, „Вяра“, „Каменица“, „Буратино“, „Светла“, „Валентина“, „Слънце“, „Албена“. Заедно с техните музикални ръководители те бяха подготвили танци по хитове на групата, облечени в красиви костюми, някои от които специално поръчани за юбилея.
Своя дебют на сцена като водещи направиха и артистичните близнаци Аника и Валентин Георгиеви, които учат в III клас на ОУ „Княз Александър Първи“ и са отраснали с песните от репертоара на „Пеещите котенца“.
За пръв път пред публика бяха представени най-новите детски песни на Невена Кючукова „Малки патенца“, „Охлювче“, „Жабка с пижама“, „Войската на баба“. Безспорно градусът в залата бе повишен, когато на сцената излязоха всички участници в концерта, които заедно изпяха химна на „Пеещите котенца“ – „Мяу-мяу, котенце“, любим на повече от 14 милиона души от 60 държави в света.
Специални гости на концерта бяха бивши възпитаници на Невена Кючукова, които са продължили музикалното си развитие и са лауреати на много награди и ГРАН ПРИ от България и чужбина. Сред тях 10-годишната пианистка Дейми Велчева от пловдивското музикално училище „Добрин Петков“ и 7-класникът, изучаващ ударни инструменти Антон Костадинов. На сцената излезе и виолончелистът Йордан Вичев с изключителна сценична кариера – студент в АМТИИ-Пловдив, който заедно с пианиста Мартин Даскалов поздравиха малчуганите. Публиката посрещна с аплодисменти и звездата на поп сцената у нас и в Европа Стефани Илиева, известна от „Гласът на България“, която изпълни „Вярвам в теб“ и благодари на Невена Кючукова за любовта, всеотдайността и житейските уроци, с които е дарена. Видеопоздрави за юбилея отправиха едни от първите членове на „Пеещите котенца“ Йордан Рангелов и Алекс Георгиев, които са известни изпълнители, продължават да учат композиция и пеене във Великобритания и да сбъдват мечтите си на сцена, печелейки фенове по света. Те изразиха признателността си за безценната любов и подкрепа, която са получили от създателя на групата, която ги е открила за музиката. Голяма част от порасналите „Пеещи котенца“ продължават да се занимават с музика, пеят и свирят на различни музикални инструменти в Англия, Германия, Италия, Испания, Австрия и др. държави по света.
Поздравителен адрес за юбилея на „Пеещите котенца“ отправи кметът на Пловдив инж. Иван Тотев. В него се казва: “Това, което сте постигнали дотук, е наистина много и достойно за уважение! Продължавайте със същия ентусиазъм и упоритост да изпълнявате тази толкова важна мисия – да възпитавате пловдивските деца в любов към музикалното изкуство”. Приветствия за „прекрасното творчество за деца и безценния принос в музиката“ отправиха от издателство „Просвета“, което е включило някои от песните на пловдивския композитор в учебните си помагала, както и от Генералното консулство на Турция в Пловдив.
Всички малчугани на юбилея получиха знаменца с логото на вокалната група, а участниците в него – подаръци, осигурени от спонсори.

ДВГ „Пеещите котенца“ е първата и единствена в Пловдивска област авторска вокална група за деца от 3 до 8 години. Тя е създадена от Невена Кючукова, която е композирала над 100 детски песни, стихове, мюзикъли, с които достойно представят град Пловдив на национални и международни конкурси, печелейки повече от 100 награди.
Невена Кючукова изрази огромната си благодарност към талантливите деца на Пловдив, техните родители и учители, към създателите на аранжименти на песните й, както и към ръководството на община Пловдив за подкрепата и признанието.
Музикалните ръководители на детските градини, участвали в юбилея получиха дипломи от пловдивския композитор и вокален педагог.