В рамките на два дни, на 17-ти и на 18-ти октомври, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Пловдив бе домакин на състезание по пожароприложен спорт. Участие в атрактивната надпревара взеха„Огнената“ надпревара се проведе в Пловдив и в нея взеха участие над 90 професионални пожарникари от служби на територията на цялата страна или 9 от представителните отбори, с най-добри резултати на 52-рото Републиканско първенство, проведено във Варна. Така на Лекоатлетическия стадион в Пловдив гостуваха най-добрите в пожароприложния спорт огнеборци от Бургас, Варна, Кърджали, Пловдив, София, Стара Загора и други служби на пожарната, както и представителният отбор на Факултет ПБЗН – АМВР. Както е по традиция, те се състезаваха в три дисциплини – „Изкачване с щурмова стълба“, „100- метрова пътека с препятствия“ и „Пожарна щафета 4х100 метра с препятствия“.

След като огнеборците и този път показаха завидни бързина, рефлекси и други умения, необходими в ежедневната им работа, като пожарникари, от Пловдивската дирекция обявиха призовите места. Комплексен победител и златен медалист стана отборът на Стара Загора. Със сребро се окичиха състезателите от плевенската пожарна, а на трето място застанаха курсантите от представителния отбор на Факултета към АМВР.

*Снимки: РДПБЗН-Пловдив

„Като домакин РДПБЗН-ПЛОВДИВ имаше привилегията да усети силния борбен дух и спортсменството на най-добрите огнеборци- състезатели!“, споделиха от пловдивската дирекция след края на 21-вото състезание за Купата на федерацията по пожароприложен спорт.

Подробности за състезанието и откъде всъщност тръгва то, ни разказа Председателят на Управителния съвет на Българската федерация по пожароприложен спорт  – Трифон Гидиков. Тук може да видите цялото ни интервю с него, както и кадри от състезанието в Пловдив:

 

Дневник 18.10.2024