Шампион на България за 2023г. при ученическите игри по волейбол стана отборът на ОУ „Отец Паисий“, с. Тополово. Титлата е във възрастова група V – VII клас и бе извоювана с безапелационни победи срещу отбори на училища от различни краища на страна.

ВК „Тополово“ вече има множество успехи зад гърба си в различни възрастови групи на различни шампионати. Последното отличие за момичетата от клуба е от тяхното участие като представителен отбор на ОУ „Отец Паисий“, с. Тополово, в тазгодишните ученически игри. А отличието е не какво, а първо място при волейбола за момичета във възрастова група V – VII клас.

В полуфиналната среща момичетата от Тополово се изправят срещу отбора на Царево, а на финала – срещу не по-малко опитния отбор на Разлог. С убедителен резултат 3:0 представителите на ОУ „Отец Паисий“ печелят титлата и се завръщат в учебното заведение с купата, където, разбира се, са приети повече от празнично.

А в отбора влизат не само момичетата от волейболния клуб, а още две ученички от школото в Тополово, които към момента не тренират.

Сега предстои участие на шампионките на Световното първенство, където те трябва да се срещнат с най-добрите ученически волейболни отбори. За тази цел обаче е необходимо да бъдат намерени средства, тъй като разходите за подобно участие са много големи, сподели треньорът Димитър Илиев. Цялото ни интервю с него, гледайте тази вечер в новините на телевизия ТВ САТ КОМ!