За поредна година, или по-точно за 28-ми път, на древната сцена на Античния театър в Пловдив ще се изявят състави, представящи фолклора на различни държави. Цяла седмица, от 29-ти юли до 2-ри август, ще продължи Международният фолклорен фестивал в Града под тепетата. Официалното откриване с участието на всички ансамбли е идният понеделник, в 20 часа, а през последния ден, в същия час, ще е Гала-концертът и церемонията по официалното закриване на събитието.
Участие в тазгодишното издание на фестивала ще вземат танцови формации от Казахстан, Латвия, Молдова, Сърбия, Унгария и Грузия. Домакините от България са пловдивският Фолклорен ансамбъл „Тракия“, Представителен ансамбъл „Марица“ при СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Пловдив и Представителен ансамбъл „Войводинци“ при НЧ „Виделина-1928″ с. Войводиново.

През цялата седмица, в 17.30 часа, ще се състоят дефилета на танцовите трупи по маршрут от „Дом Левски”, по Главната улица до откритата сцена на пл. „Стефан Стамболов”, където с начален час 18.00 ч. ще има кратки концерти, казват от Общината. А на сцената на Античния театър, всяка вечер ще има изпълнения от 20:00 ч. Уточнява се, че всички концерти са с вход свободен, с изключение на този на Държавния ансамбъл за песни и танци от Грузия.