Макар че дъждът в Асеновград през уикенда не достигна прогнозираните количества, в планинските райони в близост до града положението бе доста по-различно. Предупредителните кодове за интензивни валежи там се оправдаха. В неделния ден край Нареченски бани имаше проблем с мост, водещ към един от близките хотели. Отломки от дървета и храсти са препречили пътя на водата и в резултат тя си е проправила такъв през съоръжението. Хората, отседнали в хотела, към който единственият път е през този мост, са подали сигнала за това, че той е залят и те са блокирани. От ВиК-Асеновград са помогнали с техника и отломките са били разчистени. Към момента положението там вече е нормализирано.
От Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението: – Асеновград са се отзовали в няколко критични точки в неделя, като най-сериозна е била ситуацията в община Лъки. Там се е наложило и да бъдат евакуирани хора. Край с. Здравец придошлата вода преминаваше през къща, но след адекватните действия тя е отбита и там вече няма подобен проблем. Реката в района на Лъки разруши подпорната стена на мост и към момента подпорното съоръжение вече го няма. Очаква се то да бъде възстановено след пълното нормализиране на обстановката. Положението в с. Манастир е било още по-сериозно – там свлечена кална маса е паднала на пътя и го е затворила напълно. Но и този участък вече е разчистен. Проходимо е и към с. Борово – там е имало наводнен мост и също в рамките на 4-5 часа не е могло да се преминава.
А днес в по-високите части в асеновградско вече валеше сняг. От Общината заявиха, че в района на с. Мостово – Врата – Сини връх снежната покривка е най-голяма, като уточниха, че няма затворени пътища, нито бедстващи хора, няма излязла от коритото река или активирало се свлачище. Посочва се още, че Община Асеновград е предприела необходимите мерки за своевременна реакция предвид метеорологичната обстановка.