Четвъртото Световно първенство по спортен риболов в дисциплината „Свободен стил Метод Фидер“ стартира на Гребния канал в Пловдив в началото на миналата седмица с тренировки от страна на състезателите, които имаха добър улов още преди същинското състезание да започне. Кулминацията вече бе в петък и в събота, 13-ти и 14-ти септември, когато уловената риба показа кои ще са шампионите при това издание на риболовното състезание. А в него се включиха 26 отбора от 17 страни. България бе представена от два състава. След края на състезанието стана ясно, че шампионската титла отива при румънците. Отборът на Румъния бе и сред първоначално определените като фаворити за спечелване на първото място отбори, наред с Унгария и Англия.

От Българска федерация по риболовни спортове уточняват, че дисциплината „Свободен стил Метод Фидер“ е сравнително нова и представлява риболов на дъно с определен вид хранилки.

„За нас най-важното е да покажем за пореден път, че България е един отличен организатор на големи международни състезания по спортен риболов във всички дисциплини. Убеден съм, че ще бъдем свидетели на голямо риболовно майсторство“, заяви председателят на федерацията Георги Михайлов още на старта на състезанието.

Припомня се, че през юни тук се проведе и шампионатът за мастърс, ветерани и хора с увреждания, както и че световната федерация по спортен риболов в сладки води отново повери домакинството на България, тъй като се счита, че Гребният канал в Пловдив е едно от трите най-добри съоръжения за спортен риболов в Европа.